Začítaj sa

Mesačník bez mesiaca :)

Tak po necelých 3 mesiacoch som tu späť!!! Jupiii.

Nechcem sa sťažovať aj keď to pravdepodobne celé mesiace robím, ale posledné roky každý rok hovorím, že tento bol ten najťažší, ale tento je 10 násobne ťažší. Má to veľa dôvodov a nebudem vás všetkými nudiť, o tom tento blog nie je.

Skvelé na tom celom je, že som sa neskutočne posunula ako mladé žieňa, ale aj dospievajúci človek. Vždy, keď sa poziem, čo všetko sa stalo poviem si, že všetko zlé je na niečo dobré. Pretieklo mnoho sĺz, veľa úsmevov, smiechu, hnevu, strachu, …. a vlastne všetky pocity čo môžete zažiť počas celého života. Tento rok ich bolo kúsok viac naraz a ja som šťastná ako blcha, že som tu živá a zdravá a píšem tento blog. Z VĎAKY za všetko v mojom živote aj keď v danej chvíli si hovorím za čo ma Pán Boh trestá ? 😀

Tak úvod by bol a teraz kúsok hlbšie. Tak práve som preglgla strach zdieľať realitu a idem na to!

Celé mesiace sa so mnou ťahali dve zákazky na, ktoré som si nevedela nájsť dosť času popri škole. Hlavne keď sa mi nedarilo v škole …. Veľa ma to naučilo a ukázalo mi to krutú realitu života opäť kúsok inak. Hlavne keď viem, že keď budem popri živnosti niekde pracovať, aby som mala z čoho žiť a kde bývať tak to nebude také jednoduché. A slová nejak bolo, nejak bude už nie sú možné, lebo čas odchodu je tu čoraz bližšie a už to nie je vzdalenejšie než niečo okolo roka. A áno je to stále kus času, ale to sa nezdá a bude koniec školy. Poznám to veľmi dobre …

Keďže som úspešne skončila 3. ročník tak maturita je za dverami a nový život skoro na dosah. Achh, aj keď viem, že to nebude sranda teším sa na nový život mimo štúdia, kedže viem aká som. A nebojte ja sa vo svete nestratím, aj keď sa stratím všade, ale o tom potom. 😀 Opäť pripomínam známky nie sú všetko a u mňa sa to pekne ukazuje. Hlavne, keď tvorím tento môj malý/veľký sen môjho blogu a značky! Každý deň práce na ňom ma naučí viac než väčšina vecí zo školy, … Inak to ani nejde, keď niečo chcete, musíte makať.

Posledné dva mesiace som veľmi veľa minimalizovala svoj majetok aj práve preto, že čím viac vecí máte, nebudete šťastnejší, než tí, čo majú menej. Práve naopak. A o to ide. Musíme si to uvedomiť. Ja som sa rozhodla posunúť všetko čo viem, že nie je pre môj budúci nový život ako dospelej mladej ženy potrebné.

A je to

N E S K U T O Č N E O S L O B O D Z U J Ú C E !!!!

Mne osobne to pomáha nájsť hranice toho prečo všetko chcem obetovať seba, svoj čas a peniaze, lebo neplatíme len za miesto ako také, ale aj za veci, ktoré ho napĺňajú a to je dosť deprimujúce. Aj tak tomu nevenujeme o moc času naviac. Na veci sa zabúda. A mňa osobne stresuje veľké množstvo vecí, aj keď podľa mnoho ľudí nie som absolútne minimalista, ale to nikto nesmie súdiť, lebo každý má vlastný minimalizmus.

Mimo iného som bola na výlete zo školy v Bretónsku a absolútne mi to dokázalo, že mám na viac než si myslím. A dokážem žiť sama bez rodičov. Povedzme si úprimne viem to už veľa rokov, ale občas si to dokázať viac je fajn pre sebavedomie. Spoznala som tam skvelých ľudí a mám od tiaľ jednu extra dobrú kamarátu.

Dôležitá myšlienka odomňa pre mňa a všetkých komu dospelí od určitej vekovej hranice hovoria, že vždy majú pravdu a treba robiť to čo si myslia oni. Nie, nie je to tak. Od určtej časti života musíte brať ako najdôleitejšie slovo a názor práve to vaše. Nikto za vás ten život žiť nebude. Len vy samotní. A aj keď im to možno ublíži, raz pochopia, že je to na vás a vy ich nebudete vždy počúvať.

Pôvodne som nechcela ísť do tohto článku až tak osobne, ale viem čo všetko som musela pochopiť a prísť na to sama svojím samoštúdiom a pozorovaním. Za mňa funguje robiť to , čo vám káže srdce a duša. A nie inak. Aj keď to môže niekomu ublížiť. Je to v poriadku.

Tento rok je pre mňa veľmi náučný aj vo vzťahu k ľudom. Či už k môjmu milovanému alebo mojím priateľom a rodine. Aj keď zatiaľ som ešte v štádiu , kedy na tom pracujem. Má to zmysel. Tiež pracujem na mojom psychickom zdraví, lebo nie je až také usporiadané ako som dlho tvrdila. A keď máte problém nebojte sa pýtať pomoc.

Zažila som najlepší deň v mojom živote a nikdy ho nebudem ľutovať, aj keď nie každý ho uznáva. Samú ma jedna vec z toho mrzí, ale opät: je to moje rozhodnutie.

Bola som na dvoch svadbách po neskutočne dlhej dobe a za obe som vďačná ako už dlho nie. A opäť som si predstavu tej svojej lepšie vykryštalizovala. 😀 A ak máte niekto problém s mojím plánovaním tak veľmi dopredu tak vás dorazím. Plánujem to už niekoľko rokov a je to aj napísané! Ha. :DDD Ale stále nie som úplne užívač rodinných osláv … možno neskôr. Ja som v niektorých situáciach dosť introvertná, takže je to vlastne aj sranda.

Do konca roka mám takú výzvu sama so sebou: dokončiť čo najviac rozpracovaných vecí. Či už ide o blogy, rozšité veci, poznámky, ktoré chcem prerobiť, vytriediť fotky, …. a mnoho ďalšieho. Celé roky sa mi deje, že začnem toto, potom toto, ale nič nedokončím. Dosť mi to je vyčítané na všetkých stranách môjho života a ja by som sa chcela stať spoľahlivejšou a pokojnejšou osobou s menším množstvom stresu. Aj keď viem, že to nepôjde na 100% ,lebo život nejde podľa čísel, ale aj na 80% bude fajn. Samozrejme, keď to bude v poriadku s mojím cítením. Čo necítim nerobím, aj keď nie vždy to pôjde. Schválne mi napíšte, či súhlasíte s niečím z toho, čo vám tu píšem.

Mimo iného, našla som pri oddychovaní radosť z telenoviel (áno, som divná) aj keď už som vo fáze, že mám toho plné zuby, lebo tam sa to strašne hrotí všetko. Už ani ja si neprídem taká komplikovaná, keď to vidím. Hahaha.

A najlepšia správa pre sociálne siete, našla som rovnováhu, ale to nie je ešte tá správa, ale začínam skúšať aj prvé videá a reels keďže inak to nepôjde ako vidím.

Medzi časom som sa stala ambasádorkou fantastickej slovenskej značky a ak ste o tom ešte nepočuli z instagramu tak sa nechajte podržať ide o spodné prádlo od laskovo.sk! A áno je to dosť nečakané na mňa, ale je to taká výzva kus.

Tak a to je asi na dnes už všetko. Plánujem vám ukázať už čoskoro opäť moje milované diy postupy, aby ste si mohli spestriť dni tvorením!

Budem sa na vás tešiť 🙂

Mimy