Dekorácie

Tanieriky z hačkovaných dečiek

Tanieriky z hačkovaných dečiek som na pintereste objavila už dávno. Veru, je to aj doba čo som tento posup začala robiť po prvý krát, ale nie úplne to bolo také ako som chcela. Hneď o pár dní som to chcela skúsiť znovu, ale hmota už nebola moc použiteľná a tak som dokončila len postup na brošničky a tanieriky som schovala do šuplíku, že neskôr. A až teraz som mala dostatok času to dokončiť. A ešte ako naschvál na potvoru som si nechala tie použiteľné fotky a včera som ich nechtiac vymazala až na dve. Verila som, že niekde ešte sú, ale nikde som ich nenašla. 🙁

Tak určite dajte šancu tomuto článku už len preto ako dlho mi tvalo ho dať dokopy po všetkých stránkach. Tak huráaa kúpiť hmotu a farbu a ide sa na tooo! Nech máte pekný boho doplnok aj vy.

Budeme potrebovať :

  • čipky a háčkované dečky
  • tvrdnúca hmota
  • valček
  • príborový nožík
  • brúsny papier
  • štetec
  • farba

Pomocou valčeka si vyvaľkáme hmotu na približne 0,7 cm šírku. Moc tenký plat sa ľahšie zlomí. Na vyvaľkanú hmotu priložíme dečku a prevaľkáme valčekom.

Následne opatrneme pobrezávame. Mne sa to robilo najlepšie príborovým nožíkom v kombinácii s orezávačom. (neľakajte sa ako to nebude hneď dokonalé, lebo brúsnym papierom sa dá všetko zachrániť :))

Zo zvyškov hmoty si môžete vytvoriť brošne. Odporúčam nechať hmotu vytvrdnúť viac ako je písané na obale 24 hodín. Ja som ju nechala 48 hodín a lepšie sa s tanierikmi pracovalo.

Na farbenie som použila kriedovú farbu dekor paint a skúšala som aj túto lasur gel, ale len na brošne. A obe vyzerajú skvelo. Po zaschnutí má chalky veľmi pekný matný finish.

Farbu nanesieme pomocou hubky. Na hubku si farbu nanášame jemne zriedenú s vodou za pomoci štetca. Je to najlepší spôsob.

Šmrncovné tanieriky sú na svete. Dáte im šancu?

Po dlhej dobe tu máme nový diy postup a tento som si musela nechať dozrieť dokonca rok a myslím, že mu to vôbec neuškodilo. Práve naopak. 😀

Vyskúšate? Pošlite mi určite výsledok rada sa pokochám aké všakovaké krásne dečky máte vo svojich zbierkach doma či u baby.

Mima