Dekorácie

Veľkonočné vajíčka

Postup na veľkonočné vajíčka tu mal byť tento rok iný, ale keďže nestíhačky veľké a plánov milión tak som zvolila niečo rýchlejšie jednoduchšie, ale za to stále efektné. 🌼


Moja zbierka farebných lakov je veľmi minimalistická a obsahuje vlastne len bordovú a staroružovú s nádychom do fialova. Takže v skutku minimalistická. 😅 A plánujem používať už len gellaky a tak som tieto aspoň z časti minula, aby mi doma nestrašili. Výroba vajíčok je super ľahká a rýchla. Odporúčam biele vajíčka, ale ja som nezohnala.

Tak verím, že jednoduchosť na materiál poteší nejednu z vás a o rok verím, že začnem ozaj už v predstihu. Hor sa tvoriť! ♥️

Budeme potrebovať:

  • vyfúknuté vajíčka
  • lak na nechty
  • špajdlíky
  • nádoba s vlažnou vodou ( nádobku si určite zvoľte väčšiu ako som mala ja aby sa vám lepšie manipulovalo 🙈)

Ako prvé si upevníme vajíčka na špajlíky. Najlepšie je keď prejde cez obed dierky vajíčka. U mňa sa to takto nedalo kôli spomínanej malej nádobe.

Do nádoby s vodou v malom množstve nalejeme lak. Ak by sme naliali príliš veľké množstvo laku usadil by sa na spodku nádoby. Lak sa bude postupne rozpíjať na hladine vody.

Ak sa na hladine nevytvoria pekné obrazce hneď stačí kus prejsť pomedzi lak špajlíkom pričom vytvoríme zaujímavý efekt.

Ak máme požadovanú potlač nachystanú stačí zobrať vajíčko a ponoriť ho do nádoby. Je potrebné vajíčko aj otáčať aby sa lak lepšie chytil na vajíčko. (Nie je dobré čakať moc dlho, lebo lak začne schnúť a môžu sa vytvoriť trhliny, bublinky či hrudky laku)

Hneď po vybratí z vody treba nechať vajíčko poriadne uschnúť.

Po každom vajíčku zvyšok laku treba nechať poriadne uschnúť a pozbierať z hladiny za pomoci špajdle, aby sa nám nelepili na ďalšie.

A máme hotovo! Jednoducho všakže? 🙂

Prajem Vám krásnu Veľkú noc a najbližšie tu budú sľubované sponky z drôtikov. Potom sa už určite pustím do ďalších sľubovaných tvorení, len popri škole sa mi to teraz v skutku ťažko.

Mima