Oblečenie a doplnky

Tvoríme s Petja sadou na výrobu papučiek

Keď som videla u Peťky túto sadu vedela som, že ju potrebujem mať doma! ♥️
A keby ste videli tie moje iskričky v očiach keď mi napísala no to bolo. Ja som myslela, že snívam. Veľmi dlho som túžila po nejakej milej spolupráci spojenej s blogom. A ten deň prišiel keď mi napísala po tom čo som zdieľala jej sadu na stories, že si takú chcem kúpiť a urobiť o tom blog. Dohodli sme sa, že mi sadu poskytne za zvýhodnenú cenu za, ktorú som oveľa radšej akoby by mi sadu mala dať úplne zadarmo, veď predsa len ona všetko reže vystrihuje a predchystáva ručne a sú sady kde len zabalia produkty a je a toto je predsa len také kus viac echt! ♥️
Bola som dosť nerozhodná, ale nakoniec som vybrala červený filc a krémovú niť na zošívanie a nedočkavo som čakala, kedy mi balíček príde.

Keď balíček prišiel bola som úplne očarená. Celkové spracovanie je v skutku profesionálne a žasla som ozaj nad všetkým. Musím sa priznať, že sa sama hanbím za to, že mi takú dobu trvalo dať tento postup dokopy, ale chcela som ho vytvárať s čo najväčšou chuťou ako to pôjde. A prišiel ten víkend kedy som ich dala dokopy. Tak šup na Peťkine sashe objednať a ide sa na to spolu so mnou :).

Budeme potrebovať:

Ostatné pomôcky nájdete v návode, ktorý Peťka prikladá k sade 🙂

Ja som sa rozhodla pre vytvorenie efektu srdiečka. Ako prvé vezmeme maketku a malý kúsok vlny a pomaličky ho začneme ukladať do maketky. Plstiť začíname najhrubšou ihlou a postupne vpichujeme ihlu rýchlim pohybom po celej ploche chumáčiku.

Keď máme pocit, že v hrubom plstení máme hotovo, prejdeme na ihlu o kus jemnejšiu a ňou dokončujeme to, čo najhrubšia ihla nezvládne. Najjemnejšou ihlou dokončujeme výsledný efekt plstenia.

Ako prvé zošijeme pätu podľa postupu, ktorý je v prílohe sady. 

Koniec šitia zatavíme a malo by to vyzerať približne takto. Následne som zvšok prevrátila aby sa pekne srylo.

Ak vaše šitie bude vyzerať približne ako na obrázku, tak to robíte správne.

A máme hotovo

Pri druhej papučke som si bola oveľa istejšia a šlo mi to rýchlejšie. Ušiť takéto papučky mi trvalo cca do 5 hodín + čas plstenia. 

Majte krásne dni a dúfam, že vás sada od Peťky zaujala. Mrknite k nej.

S láskou Mima