Oblečenie a doplnky, Uncategorized

Hrebienok s kryštálmi

Jupiii! Chvíľu to trvalo, ale postup je na blogu a je hotový. 🙂

Radosť mám veľku, lebo na tento postup som sa chystala od jari. Pôvodne tu mal byť skôr, lebo som ho chcela mať spojený s prácou do školy, ale nakoniec som ju robila len tu na blog. Vyrobiť si tieto sponky je pomerne jednoduché a rýchle. Stačí vám lepidlo a pár kryštálov. Určite ich môžete nahradiť aj mušličkami, alebo čímsi iným. Ja som chcela vyskúšať aj mušle, ale buď boli moc malé alebo veľké. Našla som z dávna z dovolenky.

Musím poznamenať však, že je to kus drahšie pri kryštáloch na to, že ide len o ozdobu do vlasov. Zo všetkým aj s poštovným toto diy výjde niečo okolo 35€ s tým, že som mala doma už kúpený hrebienok, ktorý výjde na menej ako 1€ , ale ten som si kupovala už dávnejšie.

Musím sa priznať, že fotky nevyšli úplne podľa predstáv, keďže hrebienok je ťažší, ale keby zvolíte niečo viac do drdolu určite by lepšie ukázal :).

Hor sa tvoriť!🌼

Na hrebienok alebo sponky si premyslíme umiestnenie.

A postupne začneme dávať lepidlo na hrebienok podľa umiestnenia. A silno pritlačíme kryštáľ. Treba počkať 2-5 minút na úplne zatuhnutie lepidla.

Určite nie menej, lebo sa vám stane to isté čo mne pri skúške. Skúšala som si tento postup na sponkách kde som použila na jeden kryštál aj sekundové lepidlo. Naozaj to nie je vhodná voľba mám to otestované na vlastných rukách, ktoré mimochodom boli celé od sekunďáku :D.

Inak ak sa toto stáva aj vám určite mrknite na článok tu o DIY na kávový peeling. Neskutočne dobre to sním šlo dobre. Skoro žiadne lepidlo mi neostalo na rukách.

Keď nám lepidlo vytuhne môžeme ešte pridať kus lepidla zozadu. Bude to kúsok menej estetické teda pre mňa určite, ale budete mať lepšiu istotu, že to drží. Ak máte kryštáliky iného druhu a boli by tmavšie môžete tam prilepiť kus filcu a nebude nič vidieť. Len ja som zohnala tieto polovične priesvitné horské kryštáliky a tak by to bolo vidieť.

Mimochodom malý tip ak by ste chceli určite sa to dá spraviť aj za pomoci drôtu, lebo som videla fotky aj tohto typu, ale úprimne už teraz viem, že by som nedôverovala drôtu na toľko, keďže som mala dosť ťažké kryštáliky. 🙂

Tak čo poviete? Učarovali kryštálikty aj vám? O pár dní vyjde další článok tak určite nezabudnite mrknúť. Ešte milé letno-jesenné dni majte 🙂

Mima ♥️