Dekorácie

Pletené vankúše

Nápad na pletené vankúše bol viacmennej jeden z tých čo nachádzam pri prechádzaní Pinterestu. Mám taký svoj skrytí výber a tam si ukladám nápady a občas si ich pozerám a zrovna príde múza a vtedy je to to pravé orechové pre moje tvorenie.

Keď som si objednala materiál veľmi som sa tešila a keď som s ním už pridala fotku tak mi Julka Everest písala, že či ide o pletenec do postieľky. Najprv som dlho premýšľala čo Julka myslela, ale keď som zadala do Pinterestu hneď som vedela čo presne myslí. Ten možno niekedy nabudúce 😉

Toto tvorenie bolo kus ťažké pochopiť pre mňa, pretože ono mne by to aj išlo ale prišla som do jedného bodu pletenia a v tom som to vždy pokazila. Tak som to skúšala pár dní. A až v jednu sobotu sa mi to podarilo a bola som úplne natešená.

Spracovala som jeden postup, ale podľa neho sa dá vytvoriť aj druhý typ.

Hor sa do pletenia 🙂

Budeme potrebovať:

Na tento uzlík budeme potrebovať 2 až 2,5 metra. Začneme tým, že si vlnu tri krát obtočíme okolo ruky.

Následne otočíme a obtočíme trik krát aj tam.

Cez tri očká prevlečieme vlnu a následne

vlnu prevlečieme tak že sa nám vytvorí nový pás. Tento postup sa opakuje 🙂

Keď je vankúšik takmer hotový prevlečieme koniec vlny na druhú stranu aby oba konce boli pri sebe.

Na záver vyvrátime kúsok vlny tak aby sa nám ukázalo vlákno a to skrátime tak aby sme mohli oba konce zviazať 2-krát.

Teraz stačí zastihnúť a zastrčiť do vnútra. A máme hotovo 🙂

Druhá sa robí vlastné tak isto, ale len s dvomi a vyzerá takto :)Ak by ste mali nejasnosti stačí mi napísať ak rada poradím. V prípade nejasností nájdete link na veľmi dobré video tu.

Čo poviete o tomto milom tvorení? Určite je to vhodné aj do postieľky pre deti či ako dekorácia do spálne a našla som aj, že sa používa ako antistresový vankúš.

Tešíte sa na ďalšie tvorenie? Ja veľmi, len veľa toho do školy tak ak nevyjde o týždeň tak vyjde na ten ďalší, lebo vyšívame. 🙂